Mer från Chelsea

Det som fick mitt hjärta att ticka igång lite extra var australiensarna med deras Billabong som vann Best in Show 2013. De hade använts sig av “natives”, det vill säga inhemska växter från bushen, även om de var odlade i England på grund av karantänsbestämmelser.

I bakgrunden hördes kväkande lövgrodor. Ljuv musik i mina öron. Designern Phillip Johnson visade sig komma från Melbourne och vi stod länge och pratade “natives” och grodkväk i Melbournetrakten. Där fanns kängurutassar, grevillea, trädormbunkar och “grass tree” men också den klassiska eternellen i pastellrosa.

En annan idéträdgård som stod ut bestod av formklippta kuber i olika nyanser av grönt med vilda planteringar av hundkex och gräs i mellanrummen. Snacka om kontrast mellan stramt och yvigt, tuktat och vilt.

Och så amaryllisar så klart. Även om amaryllissäsongen är över så hade den nederländska lökfirman W. S. Warmenhoven dekorerat taket över sina allium med amaryllisar som hängde upp och ner, och liksom tittade ner på åskådarna. Så läckert!

En amaryllissort visade sig vara 100 år gammal precis som Chelsea Flower Show.

 

2 comments to Mer från Chelsea

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>