Om

Foto: Pernilla Hed

Mitt företag Centifolia AB har fått sitt namn efter centifoliarosor, en rosgrupp som även kallas hundrabladsrosor. Ett passande namn när jag heter Susanna Rosén och skriver inspirerande och informativa faktatexter för tidskrifter och bokförlag, med blommiga bilder till.

Jag är författare, frilansjournalist, fotograf och utbildad biolog. Sedan drygt 25 år tillbaka skriver jag artiklar och fotograferar för olika månads- och veckotidningar, främst Allt om Trädgård men även Sköna Hem, Hus och Hem, Hemmets Journal, Trädgård Norr, Allt om Fritidshus, Vi i Villa och Året Runt. Jag är även redaktör på Allt om Trädgård sedan 2015.

Hela mitt liv har jag haft många fritidsintressen som trädgård och krukväxter, djur och natur, katter och andra husdjur, antikviteter, byggnadsvård, inredning och design. Mina fritidsintressen har helt enkelt blivit mitt arbete.

Min kunskapsbas är bred med universitetsstudier i statskunskap, nationalekonomi, geovetenskap, biologi (ekologi, zoologisk morfologi, limnologi och zoologisk ekologi), arkeologi och litteraturvetenskap. På senare år har jag byggt på med kurserna Trädgårdens biologi och Öknar vid Stockholms universitet.

Jag är egen företagare sedan årsskiftet 1994/95. Då sade jag upp min fasta anställning på Naturhistoriska riksmuseet för att bli frilans. Innan Riksmuseet arbetade jag även på Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan under många år.

Kontakta mig på susannamariarosen@gmail.com