Mossig jul

Ibland tillbringar jag alldeles för mycket tid vid skrivbordet, för det ingår i mitt jobb liksom. Då måste jag bara ut och iväg för att boosta blommor och doften av jord. Visst kan jag nöja mig med att gå ut i trädgården men att åka till min “nästangranne” Slottsträdgården Ulriksdal är mycket, mycket trevligare. Och kravlöst. Där kan jag bara titta och känna dofter och ta en och annan bild. Här är några bilder från mitt senaste besök.

Julgrupper får gärna vara mossiga för mig. Jag gillar när man använder sig av våra ädlaste kulturväxter och blandar dem med naturens material. Det är ju bara att gå ut och rycka lite i gräsmattan, om snön inte är för djup, så har man mossa så det räcker för hela grannskapet.

Amaryllisar blir ljuvliga som snittblommor i stora vaser. Sött att blanda med skira vaxblommor. En snittamaryllis har ju lika långt vasliv som om den fortfarande satt kvar på löken.  En hög vas funkar bra som stöd för rangliga tazetter på lök.

Egentligen gillar jag hyacinter bäst innan de slår ut. Det är något knoppigt uppfriskande och livgivande med en lök på väg. Sedan får hyacinten gärna vara aningen gles och ursprunglig.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>