Midnattssolens trädgård

Nu har det varit ett andra möte. Midnattssolens trädgård börjar ta form, i alla fall på papper. Den kommer att ligga i anslutning till Fjällträdgården i Jokkmokk, ett stenkast från Ajtte – Svenskt fjäll- och samemuseum. Fjällträdgården finns redan men kommer nu att lyftas fram ytterligare och bli ännu mer värd en omväg.

I anslutning till trädgården kommer det att anläggas en “designträdgård”, signerad Ulf Nordfjell, med inspiration från den jokkmokkska naturen och kulturen. Det kommer också att byggas en restaurang som ska servera det godaste som Jokkmokk kan erbjuda. En köksträdgård i anslutning till restaurangen kommer att ta fram råvaror till köket. Mer närodlat än så kan det inte bli. Och godare. Särskilt i kombination med vilt och fisk och andra råvaror från trakten. Lars Krantz som ligger bakom Wij trädgårdar i Ockelbo står för design av köksträdgården.

Livgivande vatten porlar rakt igenom Fjällträdgården. En tuvbräcka på “kalfjället” trotsade hösten och bjöd på en extra blomning.

Kalfjället har flyttat ner till fjällträdgården. Betydligt enklare så än att flytta alla besökare till kalfjället. Det här är bara en första början. Mer kommer.

I våras var det ett första möte. Landskapsarkitekt Ulf Nordfjell och trädgårdsmästaren Lars Krantz, Wij trädgårdar, tillsammans med fjällträdgårdsmästaren Ingrid Hellberg. Bilden är från i maj, brunmånaden i Jokkmokk.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>