Ny bok om beskärning

Nu finns min nya bok ute i handeln. Den heter Beskära och kommer ut på Semic. Jag har skrivit den tillsammans med Pia Lundgren. Hon håller kurser om just beskärning och var bra att hålla i handen under projektet. Å andra sidan är det hennes första bok och jag har rutin på att skriva böcker. Perfekt teamwork!

Boken tar upp de flesta vedartade växter med när och hur på varje grupp. För att göra det enklare har vi bland annat gjort en ny indelning hur man beskär olika buskar. Dessutom finns lathundar så man lättare ska hitta just den buske eller det träd man behöver minska i omfång. Det finns ett kapitel om träd och buskars årscykel, årstid för årstid, så man lättare förstår hur de fungerar och varför en viss årstid är bättre för beskärning än en annan.

Det har genom åren kommit ut flera böcker om beskärning. Det som skiljer den här från andra i ämnet är att vår bok tar upp hela Sverige och då menar jag HELA – inklusive fjällregionen ovan odlingsgränsen.

Vi har flera tydliga steg för steg- instruktioner.

Och bilder på hur det ska se ut och andra där man har ett problem och hur man kan lösa det.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>