Bilder

Jag har ett stortbildarkiv som växer i omfång för varje dag. I arkivet ryms framför allt trädgårdsbilder men också mycket annat.  Framför allt finns många växtporträtt som den här buskpionen.Buskpionen 'Souvenir de Maxime Cornu'. Foto: Susanna Rosén

Många bilder visar natur och kultur i Lappland. Det finns även bilder på djur och natur från olika delar av världen, men också katter och mer allmänna resebilder.

Du kan se fler lapplandsbilder HÄR.

Renflytt Arvidsjaursjön

Det jag har mest av är bilder från trädgårdar. Det kan vara hela trädgårdar, planteringar men framför allt olika odlade växter. Det är inte bara från svenska trädgårdar från Lappland till Skåne utan också sydafrikanska, engelska, italienska, franska, västindiska och holländska trädgårdar.

Vild pelargon, Pelargonium cucullatum, i Sydafrika Foto: Susanna Rosén

Jag har specialiserat mig på att fotografera odlade växter. Det som jag har extra väl dokumenterat är pelargoner. Det är inte bara odlade sorter utan också vilda arter. Flertalet vilda arter är fotograferade i pelargonens hemland Sydafrika.

Elefanter i Sydafrika Foto: Susanna Rosén

I bildarkivet finns vilda växter och djur, men också miljöer för semesterreportage. De bilderna är främst från Sydafrika men även Västindien och Thailand.

Vilstol i Thailand Foto: Susanna Rosén

Helig birma Foto: Susanna Rosén

Det finns mängder av kattbilder, framför allt av helig birma men också andra katter.

Raisa Foto: Susanna Rosén

Och en och annan hund, som den här rysk-europeiska laikan.

Jokkmokks marknad Foto: Susanna Rosén

Jokkmokks marknad

 

Arbetar ihop med fotografen Anna Skoog och Pernilla Hed. Vi gör olika stylinguppdrag tillsammans. Anna är fotografen bakom böckerna Orkidéer, Krukväxter från jordens alla hörn och Vårens lökväxter.

Saft Foto: Susanna RosénLäskande saft en varm sommarkväll.

Tistlar i Fatmomakke Foto: Susanna Rosén

Ståtliga tistlar i Fatmomakke, Lappland.

Solbryggan i Vuojat Foto: Susanna Rosén

Bryggan har varit med många år och behöver snart rätas upp.

En decemberdag i Vuojat, väster om Jokkmokk.

 

Bilder från Australien

Det var i Australien det hela började. Jag åkte runt med kameran och tog bilder av djur och växter. Många av bilderna är från öknen i centrala Australien, andra från Victoria och New South Wales. Här är ett smakprov på olika vilda djur.

Sebrafinkar Australien Foto: Susanna Rosén

Att sitta vid vattenhålet före frukost var en märklig känsla. Allt såg så främmande ut men ljuden var så bekanta. Luften var fylld av kvitter från sebrafinkar, undulater, nymfparakiter och kakaduor. Det lät precis som i en djuraffär.

Gultofskakadua Foto: Susanna Rosén

Flockar med kakaduor var lika vanliga som måsflockar hos oss.

Australian Magpie Foto: Susanna Rosén

Så här ser australiska skator ut.

Ödla i centrala Australien.