Frasiga tulpaner

Nu börjar den där härliga tiden när man kan njuta av tulpaner i vas. Ensamma eller i sällskap med andra snittblommor eller växter från trädgården. Det är lyxigt att bli inbjuden till inspirerande pressvisningar så jag får tips på hur man skapar ännu vackrare buketter. Den här gången var det Blomsterfrämjandets årliga tulpanpressvisning. I år hade buketterna satts samman av Gunnar Kaj, den blomsterkreatör som i många år har skapat alla vackra dekorationer vid Nobelfestligheterna.

Att få fram tulpaner tar sin tid. Det hela börjar med en till synes torr liten lök. Inne i löken ligger såväl blad- som blomanlag paketerade och bara väntar på att få sträcka sig mot ljuset och blomma.

Ett generöst fång med rosalila tulpaner med matchande vaxblomma. Eller en skål med vita tulpaner tillsammans med smått och gott från trädgården, allt från torra kvistar till vintergröna.

Flammande orange tulpaner med torra fjolårskvistar av citronmeliss. Bara att gå ut och plocka i trädgården!

Många mindre vaser med några få tulpaner i samma eller en jättefång med tulpaner tillsammans med dekorativa blad. Vackert att använda vinglas. Foten gör att tulpanerna kommer upp en bit från bordet. Snyggt också att låta löken sitta kvar! Hoppas blomsterhandeln börjar sälja tulpaner på lök.

Mer inspiration om hur man kan använda tulpaner men också om alla de sorter som finns att välja bland finns i Stora tulpanboken. Den finns i bokhandeln, hos nätbokhandlare eller så kan du köpa den direkt från mig. Det är bara att skicka ett mail.

2 comments to Frasiga tulpaner

 • Hejsan Susanna!
  Jättekul att hitta hit till din fina sida.

  Det är en härlig tid nu då man verkligen kan unna sig att frossa i Tulpaner.
  Dina bilder är helt underbara.

  Ska genast lägg in dig i min ‘bloggrulle’ så jag kan se då du gör nya inlägg.

  Trevlig helg!

  Hälsningar
  Helen

 • Och vad kul att du hittat hit! Vad glad jag blir att du vill lägga in mig i “bloggrullen”. Känner mig hedrad. Nu måste jag bli flitigare och göra fler inlägg…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>