Julstjärnor i Warszawa

Varje år anordnas en utställning där inbjudna florister får skapa med julstjärnor. I år var det Warszawas tur att visa upp sig. Kul också att få besöka Polens huvudstad. Om inte SAS ställt in ett par av sina plan den dagen hade vi hunnit se mer av Warszawa, framför  allt mer julstjärnor. Men vi kom dit. Det är viktigast. Här är några bilder från utställningen.

Vackrast var en ram med spända trådar där man satt fast små provrörsvaser med en skön blandning av små julstjärnor tillsammans med rosor och fruktiga kvistar.

Det fanns också klassiskt julröda arrangemang med julstjärnor, julkulor och röda nejlikor.

Till vänster en närbild av en bordslöpare i fruktiga färger, till höger en “julgran” klädd med olika snittblommor tillsammans med julstjärnor. De stora glaspärlorna som hänger i trådar påminner om droppande is som sakta smälter från granen.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>