Wow vad det växer!

Idag tog jag en tur runt trädgården och njöt över att det växer så bra i år utan att jag behöver göra nånting alls. Visst har det regnat mycket, ja så pass mycket att jag nästan gav upp hoppet om att det skulle bli sommar över huvud taget. Nu när de är hyfsat varmt växer det så det knakar. Min trädgård har aldrig varit frodigare och växterna högre. Funkiorna ser inte riktigt kloka ut. De är dubbelt så stora som andra år.

Sniglarna har inte blivit fler vad jag kan se. Den här lilla snäckan hade placerat sig så fint på slidet så jag hade inte hjärta att ta bort den. Den sitter nog fortfarande kvar där.

Nu blommar Gul Rickard ännu en gång men med vita blommor. ‘Polstjärnan’ håller fullständigt på att ta över det stackars trädet, men å andra sidan har jag fler äppelträd än klätterrosor så det gör inget.

Med tanke på hur lite arbete jag lägger ner på trädgården så sköter den sig bra. En perfekt åka bort på sommaren-trädgård. Bara gräset är klippt ser det någorlunda städat ut. Tro det eller ej men jag arbetar faktiskt fler timmar i Jokkmokksträdgården trots att den bara är bråkdelen så stor. Där växer det bättre. Framför allt måste jag rensa mer ogräs för att hålla den i schack.

Jag fick några mattramplantor från Karin och Lennart i Ockelbo. Det måste vara tio år sedan – minst. De dyker också upp lite överallt, precis som aklejorna. Gillar såna växter.

När jag flyttade hit för 20 år sedan fanns det en enda vit pion. Den är fortfarande lika vacker.

Så här ser den ut på nära håll. Det borde vara en ‘Festiva Maxima’.

Aprikos violkungljus passar bra till fasadfärgen.

5 comments to Wow vad det växer!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>