Ser ljuset i mörkret

Venusskon eller Paphiopedilum ställer verkligen blygsamma krav på tillvaron. Den här som står i yngste sonens rum blommar trots att det är i källarvåningen och i ett fönster mot norr. 

Inte nog med det, de blyinfattade glasen är i alldeles buckliga och i olika färger. Inte ett klart glas i sikte. Ändå blommar den lite när som helst under året.

Måste nog ändra mina skötselråd. Jag brukar skriva att den vill stå ljust men skyddat från sol och att ett ljust norrfönster går bra. Pyttsan, det här är ett norrfönster men det där med ljust stämmer inte. 

Det finns en förklaring till att det blir fler och fler paffar i mina fönster. Nu är de till och med fler än brudorkidéerna som hör till de lättaste man kan ha på fönsterbrädan.

1 comment to Ser ljuset i mörkret

  • Maria

    Vilken tjusig orkidée! Både prickigt o randigt minsann :)
    Jag skulle också kommentera cheescakeinlägget, men det blev error när jag klickade in mig på kommenteralänken. Minns inte vad det var jag tänkte säga nu, men kan väl iaf konstatera att bilderna är kanon och kakans garnering slår det mesta :)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>