Nattsvart petunia

Inte trodde jag att det skulle bli petunior som skulle följa med mig hem från Nordiska trädgårdar. Fick med mig några pluggplantor av ‘Magical Black Velvet’  som nu står på mitt skrivbord. En pluggplanta i varsin kruka.

De kommer snart att få flytta ut i det svala garaget, under växtlampor, i väntan på försommar.

Petunians stora blommor och lite mjuka växtsätt gör att de inte riktigt är rustade för blåst. Jag tror ändå att någon planta eller två får flytta upp till jokkmokksfjällen i sommar. Om de inte gillar de friska vindarna kanske midnattsolen gör att de gillar läget.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>