Cheese Cake €“ Long Island style

För en massa år sedan brukade jag träffa en gäng för att sticka och snacka. Det var vi som pluggade eller jobbade på Department of Ecology and Evolution på SUNY at Stony Brook. En i gänget bjöd på en supergod cheese cake och jag skrev ner receptet. Här kommer det i original så kan var och en fritt översätta cup och pound.

Cheese Cake
Mix:
1 c. zweibach crumbs (Digestive)
¼ c. melted butter
¼ c. sugar
¼ tsp cinnamon
¼ c. nutmeg
Pat over bottom of a 9€ spring pan and up about 1€ on the sides. Chill. Set the oven at 325 degrees F (165 degrees C)
Separate:
4 eggs
Beat the whites until stiff with
¼ c. sugar
Set aside. Without washing the beater beat the yolks until thick.
Add:
1 c. sour cream (gräddfil)
1 tsp vanilla
Beat in:
¾ c. sugar
2 tsp flour
¼ tsp salt
Stir in bit by bit:
1 pound of cream cheese
Beat until smooth. Fold in the egg whites into the pan. Bake until firm to the touch, about 1 hour. Cool, then chill in the refrigerator.

Tydligen luktar den gott också, i alla fall om man får tro Arctic Star.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>