Hjärtat i norr

Det kan vara glest med trädgårdsartiklar från norra Sverige trots att människor verkar bli mer hängivna ju längre norrut de bor. Så nu vänder tidningen Fixa vinter på obalansen. De ska verkligen ha all heder för att de lade ut flera artiklar på mig så jag fick gräva, skriva och plåta om vartannat i Jokkmokksfjällen norr om Polcirkeln. Artiklarna handlar om att bygga sittplatser i snön och hur man skottar snö.

Men den här texten som handlar om mina trädgårdar skrev inte jag själv. Det hade verkat konstigt. Det var Ulrika Palmcrantz som gjorde en intervju med mig medan vi lunchade en dag i somras. Jag rekommenderar inte att man äter så kryddstark mat att tårarna rinner under en intervju, men på något sätt lyckades ändå Ulrika fånga mitt liv på ett träffsäkert sätt. Och som hon fick mig att konstatera, att göra mig av med någon av trädgårdarna vore som att ta bort en bit av mig själv. Dessutom har jag möjlighet att prova trädgårdsväxter i tre zoner – zon 2, zon 4 och ovan odlingsgränsen, det där vita på zonkartan. Bilderna på mig togs av min granne Maria Klang som håller till på andra sidan sjön.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>