Skördat i tid

Jag hann precis skörda de sista grönsakerna nu innan nattfrosten slog till i Vuojat. Det blev olika sorters sallat, bondbönor, persilja, sockerärter, morötter och broccoli, och säkert också något jag glömt.

Broccolin blev verkligen en överraskning. Inte nog med att det gått att skörda en regnig och kall sommar. Jag förkultiverade inte utan fröna såddes på friland i slutat av maj medan isen fortfarande låg på Karatssjön. Nu känner jag mig ännu mer taggad inför nästa vår att prova oväntade saker. Problemet är att pallkragarna inte räcker till.

Bondbönor funkar också bra även om de var sena i år. Samma sak med sockerärten ‘Shiraz’, läckert purpurfärgad.

Årets sista ros. En ‘Morden Blush’ slår lite trevande ut sin knopp. Jag tror inte att alla knoppar hinner slå ut i år. Det ser ut att  bli frost varje natt. I gengäld blir dagarna desto soligare och vackrare.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>