Läge för lök

Nu är alla lökar på plats. Knölar också för den delen. Visst är hösten vemodig men att plantera vårlökar får mig att blicka framåt. På plåtfatet ligger tulpanen ‘Purissima’, den lille tulpanen Tulipa humilis ‘Caerulea Oculata’ och narcissen ‘Green Pearl’, med grönt i blommans mitt. Verkar hur snygg som helst.

Samtidigt som jag petar ner nytt liv i jorden dras klorofyllet ur de löv som assimilerat koldioxid under sommaren. Färgprakten är fulländad. Rönnarna glöder som guld i landskapet.

Det är väl ingen som missat min vurm för vårlökar. I augusti förra året kom 100 vårlökar som tar upp de flesta släkten av lökar och knölar. Och så Stora tulpanboken som släpptes några månader senare. Den har i dagarna blivit nominerad till Årets trädgårdsbok 2012. Håller tummarna…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>