Gräsmattan blommar

Idag har jag krypit runt på min gräsmatta för att få bilder på vårblommor. Jodå, så här ser min gräsmatta ut, i alla fall fläckvis. Jag är noga med att inte gödsla och att sippor och andra vårblommor får vissna ner innan gräset klipps första gången.

Annat som blommar  i gräsmattan är rysk blåstjärna, vårstjärna och nunneört. Gullvivorna är på gång. Nere i bladrosetten står hukande knoppar och bara väntar.

Det är nu en enda lång fotosäsong börjar. Nu ska nya bilder tas, inte alltid på nya växter, men med andra vinklar.

Bilder har ett bäst före-datum och jag måste hela tiden ta nya för tidningar och böcker. Den som tror att frilansare kan vara ledig hela sommaren bedrar sig. Det är ju då alla trädgårdar är som finast. Men familjen är luttrad och vet att vi inte kan åka någonstans utan att jag har kameran med mig… Och de får vänta…

2 comments to Gräsmattan blommar

  • Maria Klang

    Ser härligt ut…..vilken toppenbild. Min bakgård är förvisso också vit, men av snö. Otroligt sen vår här, idag regnar det lite så kanske börjar snön äntligen ge vika. Hoppas….

  • Susanna Rosén

    Just nu föredrar jag vitsippor framför snö. När jag åker upp i början av juni ska väl snön vara borta… Då ska jag kolla vilka vårlökar som blommar.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>