Solkatter

Nu börjar uteätarsäsongen. Varje dag, när vädret tillåter, äter jag lunch på balkongen. Katterna älskar att göra mig sällskap. De njuter verkligen av solen och brukar tumla runt på betonggolvet, om de inte sitter på solsängen och spanar på fåglarna i äppelträden.

Än dröjer det innan mina vilda pelargoner och annat smått och gott från södra Afrika får flytta ut i friska luften. Allt som finns där nu är en massa penséer i olika aprikos-kräm-rosa nyanser. Som tur är sitter blomlådorna för högt upp för att vara i riskzonen för tuggande katter.

Men till sommaren kommer balkongen att vara fylld av läckerheter i kruka. Och katterna är i himmelriket. Godast av alla är Tulbaghia som i Sydafrika kallas “wild garlic”. Inte visste jag att katter gillar löksmak.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>