Lökfrossa

Ett besök i Holland har botat den värsta trädgårdsabstinensen. Nu blommar det som värst där nere, och jag har fått möjlighet att vara på plats och se alltihopa. Efter fyra dagar bland blommande vårlökar känner jag mig alldeles vårrusig. Hemma i trädgården tittar bara små gröna bladtoppar upp bland fjolårets vissna växter. Kan det inte växa – nu!!

När jag var i Keukenhof för mer än tio år sedan stod alla vårlökarna på parad, till synes utan hänsyn till att färgerna skulle se fina ut tillsammans. Kul att se hur mycket som hänt. Nu blandas alla möjliga lökar i olika färger i samma plantering, också med perenner och andra växter som är fina nu. Färgskalan kan vara allt från tutti frutti till milda jordiga färger.

Kan inte låta bli att visa toan på hotellet. Glaskuren är inne i rummet mellan dörr och säng. Snacka om “spejsat”. Samma sak med duschen. Det krävdes en manual för att få den att funka.

4 comments to Lökfrossa

 • Så läckert de står där och coolt vrider sig runt, nästan som för att kolla in varandra…:-)

 • Maria Klang

  Ser helt fantastiskt ut! Ja både blommorna och toan, fast på olika sätt ;)

  ///Maria

 • Ann

  Som pioner..välkommen på tisdag om du har lust, hinner och har vägarna förbi. /Ann

 • Susanna Rosén

  Visst ser de ut som pioner. Tror det var just därför som jag gillade de här tulpanerna. Helt ny sort utan namn, bara ett nummer på skylten. Och inte hade jag trott att en toabild skulle bli fin på en blomsida…
  Tisdagsminglet är redan inskrivet i almanackan.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>