Laddad inför vintern

Efter fyra dagar i England är både jag och mitt bildarkiv laddade med nya bilder och intryck. Vädret var perfekt. Lite engelskt rått de första dagarna men sedan kom sensommarvärmen, också inomhus. Jag åkte med Rosebud Tours och vi besökte olika trädgårdar som ligger en bit norr om London. Här är ett smakprov.

Beth Chattos torra trädgård visar verkligen hur man ska jobba med rätt växt på rätt plats.

Wyken Hall hör till de mest smakfulla trädgårdar jag varit i. Till och med påfåglarna gick ton i ton med växterna.

Med inspiration från amerikansk veranda. Också det här från Wyken Hall.

En helt underbar plantering i Houghton Hall Walled Garden. De buxbomsinfattade planteringarna bestod av heliotrop, chokladblomma och olika doftpelargoner. Helt underbart – men svårplåtat.

Höstens alla astrar blommade för fullt. Sött med de två flugorna som dansar runt på blomkorgen.

Fulländad klippkonst. Buxbomshäck och idegranskoner från East Ruston Old Vicarage.

 

 

2 comments to Laddad inför vintern

  • Hej!
    Vilka underbara bilder från England! Jag föll pladask för den “torra” trädgården… Och så kände jag mig lite “hemma” av bilderna från Lappland (är inte infödd, men har rötter i Abborrträsk (Arvidsjaur) och har bott/pluggat i Kiruna). Men har du trädgård både i norr och söder? Det måste ju vara jättespännande isåfall och verkligen perfekt att testa zon-knäckeri och kunna jämföra!
    /Annika

  • Tackar!! Jo det är jättespännande med trädgård i olika zoner, och att se hur mycket som blir vackrare och godare i fjällregionen än i zon 2. Kul att du har rötter i Abborrträsk. Där har jag varit en hel del. /Susanna

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>