Rosor och katter

Rosor i vas är ljuvliga och deras doft kan fylla ett helt rum. Särskilt gott doftar gammaldags buskrosor. Igår plockade jag in Finlands vita ros och kombinerade den med den fyllda kanelrosen ‘Foecundissima’ som också blommar nu. Hur sött som helst – igår kväll alltså….

Morgonen efter såg det ut så här. Notera katten som nöjt betraktar sitt verk så där lite på avstånd. Katter gillar också blommor i vas men vi har lite olika synpunkter på hur man arrangerar dem.

Nästa gång sätter jag nog rosorna på spiselkransen så att katterna inte kommer åt dem lika lätt. Tulpaner funkar däremot bra om man har katt. De är tillräckligt stadiga för att stå emot katternas ommöbleringar, men tulpansäsongen är tyvärr slut för i år.

4 comments to Rosor och katter

 • Ewa S

  Tulpaner funkar bra med katter?! inte med burmor i alla fall, Alyssa gick fram som en slåttermaskin och snabbt.. om man tittade bort en minut så fanns endast stjälkarna kvar i vasen,blommorna snyggt arrangerade runtom…

 • Oj ännu en anledning att inte byta ras :)

 • Kristina N

  Samma med siameser. Dom tuggar sönder blad och blommor. En gång siames alltid siames. Tulpanerna få stå på höga höjder och flyttas till bordet när man kan vakta.

 • Sofia T

  Tänk på att tulpaner är giftiga för katter att äta!

  Hälsningar
  Sofia

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>