Paus på balkongen

Sommaren är trädgårdsjournalistens mest hektiska tid. Det är nu allt ska plåtas inför nästa år. Men det gäller ju att pausa ibland. Konstigt nog så känns det som jag smiter från “plikterna” om jag är i trädgården – men inte på balkongen. Så här ser balkongen ut från solsängen.

Älskar mina gula mönjeliljor. Köpte dem för många år sedan från ett postorderföretag utanför Port Elizabeth i Sydafrika som hade en mängd olika arter och namnsorter i olika färger. Den här heter ‘Kirstenbosch Yellow’.  Under sommaren får hela gänget stå ute på balkongen och de stormtrivs.

Självklart står det en massa pelargoner på balkongen. Mest vilda arter men också ett antal “tama”. Hänghybriden ‘Millfield Rose’ har så härligt lurviga knoppar.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>