Ute yr snön och första advent närmar sig. I stället för att gå ut och skotta snö sitter jag och går igenom bilder, och drömmer mig tillbaka till sommaren.
- I somras tog odlingarna fart och vad hör bättre ihop än Pimm’s och trädgård, i alla fall om man hämtar sin inspiration från Chelsea Flower Show. Maj är avlägset men känns mycket närmare om jag delar med mig av ett sommarrecept.
Pimm’s på Vuojat-vis
–1 dl Pimm’s No 1
-Lägg i bitar av olika frukter och bär. Färska jordgubbar är godast men apelsiner, äpple, kivi eller gurkstavar blir också bra.
-Fyll upp glaset med sockerdricka eller ginger ale.
-Dekorera med kvist från trädgårdslandet, pepparmynta och/eller citronmeliss.
-Sist men inte minst, toppa med några solmogna hjortron direkt från myren.
Susanna,
Looks wonderfully delicious! Can you write the recipe in English? I will try Google’s translator.
My interests: plants, geology, cats (and other animals). . . and always the food! Love your photos.
Cheryl
Of course I can. Here it is:
-1 dl Pimm€™s No 1
-Put some pieces of different fruit and berries – fresh strawberries are delicious but you can also add orange, apple, kiwi fruit or cucumber.
-Fill up with ginger ale.
-Decorate with a twig of mint and/or lemon balm.
-Last but not least, top with some freshly picked cloudberries from the bog.
Ser ju helt sjukt gott ut!
Nu vet jag vad jag är sugen på :)
Gott med hjortron!
Och det är sjukt gott, särskilt en varm sommardag!!
Ja det tror jag säkert att det är!
Ser inte så svårt att laga heller, om man tittar på receptet! Misstar jag mig?
Eller är det någonting för en vanlig amatör!
Inte alls, hur lätt som helst. Har man inga hjortron i närheten går det lika bra att bara ha jordgubbar och frukt från affären…
Ser gott ut!!!! :)
Nu är jag väldigt sugen på hjortron!