Grönt nyår

Julen blev grön i år. Också nyåret ser ut att bli grönt. Varför inte utnyttja vintervärmen och göra något vackert av det. Innan helgen planterade jag några jultulpaner ‘Brilliant Star’ i en kruka utanför dörren. Så fort jag ställt dem på plats började det snöa ymnigt och så fortsatte det. Trots ett tungt blötsnölager och ovanpå det nattfrost och tiogradig värme om vartannat står de fortfarande raka och fina. Inne i värmen håller de sämre och står bara några dagar. Utomhus däremot verkar de tåla både det ena och det andra. Idag fick julhyacinterna från lökglasen också flytta ut. Spännande att se om de är av samma robusta virke. Eller så är det just det här som kommer att väcka snögudarna…

3 comments to Grönt nyår

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>