Nu är allt i jorden

Fort är det gjort  att handla vårlökar. Sedan tar det alltid mer tid än jag räknat med att få ner dem i jorden.

I år har jag dessutom planterat på flera ställen – i zon 2, zon 4 och fjällregionen. Här är korgen med blandade lökar som kommer att blomma i fjällregionen till i sommar.  Det är olika narcisser, tulpaner, hyacinter och allium. Det ska bli spännande att se om de jag satte förra året kommer upp också nästa år, och inte bara våren efter plantering.

Det problemet har jag i 08-regionen. Den tunga lerjorden gör att få lökväxter blir långlivade. Camassia och hyacinter, och så alla smålökar som blåstjärna, vårstjärna och snödroppar funkar bra.

Tulpaner, de som rådjuren missar, kommer aldrig tillbaka. Få narcisser blir fleråriga, bara de gammaldags sorterna.  Då gäller det att tänka positivt. Fördelen är ju att jag varje år kan sätta nya lökar i nya färger, och på så sätt variera färgskalan i trädgården.

1 comment to Nu är allt i jorden

  • Liselotte

    Jag har några röda och gula tulpaner i slänten som faktiskt överlever varje år. Trots att vi har världens tyngsta lerjord. Önskar jag visste vilka sorter det är bara, det är förra ägarinnan som har satt dem.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>