Naturen spelar spratt

Något måste ha hänt med hyacinterna jag planterade i Vuojat i höstas. I vanliga fall brukar de vara så där svulstiga och rakryggade att de blir lite för mycket i rabatten. De här däremot ser ut som multiflora-hyacinter, sådana där som man medvetet skadar för att de ska få så många blomstänglar som möjligt. Kan det vara så att naturen på egen hand skadat lökarna så att de blev så här fina?

Fram för mer hyacinter och andra lökväxter i lappmarken. Vad gör det att de blommar först nu? I fjällregionen blir vårlökarna mycket mer kompakta än på andra håll. Det bästa av allt är ju att man får behålla dem. Här finns inga rådjur som tuggar i sig allt de ser. Inte ens skogsharen har hittat hit än.

4 comments to Naturen spelar spratt

 • Hannu Sarenström

  Vänta du på lemmeltågen, jag har nog sett! =)

 • IET

  Men du! Sådär blev ju en av mina hyacinter i år också. Den brukar se alldeles högst normal ut, men i våras blev det en multiflora av den. Så konstigt!?

 • Maria Klang

  Fjällhyacinter……måste nog också prova :)

 • Susanna Rosén

  Visst är de fina!!! Man måste våga prova. Alla säger ju att det inte funkar med tulpaner i fjällen. Mina tulpaner står så resliga så och är snart på väg att slå ut, så jag förstår inte problemet. Om de bara blommar första våren gör ju inget. Så är det ju nästan överallt ändå.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>