Försommaroväder

Uj vad det regnat och åskat idag. Vita flingor, stora som lapphandskar, singlar ner. Men nu är det inte snö utan plommonträdets kronblad som faller och lägger sig på gräsmattan och i alla blomlådor och fågelbad.

 Trädgården är alldeles dränkt, men på ett fräscht och mättat sätt. De första vårlökarna har kroknat sedan länge. Nu står senblommande tulpaner i knopp, snart redo att slå ut. De som är kvar efter rådjurens härjningar…

Värre är det med grannens björk. Den klarade inte ovädret. Det bara small till och sedan låg den tvärs över vägen. Alla bilar, men också bussen som går här utanför, har fått backa och ta en annan väg. Snart är brandkåren här och ska ta bort den. Det tog inte många minuter. Nu syns inga spår längre.

Hoppas mina björkar får stå i många år. Det skulle bli väldigt tomt utan de ståtliga björkarna, en i varje hörn.

2 comments to Försommaroväder

  • Ann

    Oj, vad dramatiskt. Hoppas ingen skadade sig .Trodde att björkar hade djupa rötter, eftersom de suger så mycket vatten.

  • Susanna Rosén

    Det var nog snarare ett murket innandöme som gjorde att björken tippade. Ingen skadade sig, inte ens en bil. Björken hade verkligen förmåga att falla åt rätt håll.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>