Om

Foto: Pernilla Hed

Mitt företag, Centifolia AB, har fått sitt namn efter centifoliarosor, så kallade “hundrabladsrosor”. Ett passande namn när jag heter Susanna Rosén och har ett företag som producerar inspirerande och informativa faktatexter för tidskrifter och bokförlag, med blommiga bilder till.

Jag är författare, frilansjournalist, fotograf och utbildad biolog. Sedan drygt 20 år tillbaka skriver jag artiklar och fotograferar för olika månads- och veckotidningar.  Allt om Trädgård, Sköna Hem, Hus och Hem Trädgård, Hemmets Journal, Trädgård Norr, Vi i Villa och Året Runt är några av dem. Sedan ett par år är jag även redigerare på Allt om Trädgård.

Hela mitt liv har jag haft många fritidsintressen som trädgård och krukväxter, djur och natur, katter och andra husdjur, antikviteter, byggnadsvård, inredning och design. Mina fritidsintressen har helt enkelt blivit mitt arbete.

Min kunskapsbas är bred med universitetsstudier i statskunskap, nationalekonomi, geovetenskap, biologi (ekologi, zoologisk morfologi, limnologi och zoologisk ekologi), arkeologi och litteraturvetenskap. Nu senast läste jag trädgårdens biologi och öknar vid Stockholms universitet.

Jag är egen företagare sedan årsskiftet 1994/95. Då sade jag upp min fasta anställning på Naturhistoriska riksmuseet för att bli frilans. Innan Riksmuseet arbetade jag på Akademibokhandeln under flera år.

Kontakta mig på info@susannarosen.se.