Vårens bokskörd

I fredags var det stor pressrelease för vårens alla trädgårdsböcker i Slottsträdgårdens nya lokaler. Nu i januari, i samband med tulpanens dag, släpptes min senaste bok Stora tulpanboken på Norstedts. Det är en faktaspäckad inspirationsbok om vårens mest älskade blomma. Här presenterar jag nästa bok i ordningen Perenner för alla trädgårdar som kommer på Semic nu i mars. Till skillnad från tidigare skånebaserade perennböcker är det här en mer rikstäckande bok med bilder på 400 olika perenner plåtade i trädgårdar från Jokkmokk i norr till franska Normandie i söder. På väggen syns min favvopion, en quadhybrid med blekt gulvita blommor. Jenny Strömstedt intervjuade oss allihop, en efter en, så att alla fick lika stort utrymme på scen. Det är min svåger Jurek Holzer som tagit bilden. Han var där tillsammans med Agneta Ullenius för att presentera deras nya bok om Chelsea Flowers Show, också den på Norstedts.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>