Oj vad det blommar

Älskar juni månad. Nu blommar allt som bäst och grönskan är fräsch. Inga höga och nakna ben här inte. Man behöver inte göra något för att trädgården ska se välskött ut. Det sköter naturen om alldeles själv.

Mina favoriter är nävor och aklejor och de är verkligen som finast nu. De är helt översållade av blommor i olika blå nyanser, rosa och vitt – och i purpursvart.

De flesta aklejor frösår sig ordentligt och ‘Nora Barlow’ hittar jag lite överallt i trädgården. ‘Black Barlow’ och ‘Blue Barlow’ håller sig på plats, än så länge i alla fall. Jag har inte haft dem så länge. Samma sak med den svarta Aquilegia atrata. Den står troget på samma ställe varje år. Det vore kul om den överraskar mig och dyker upp på något oväntat ställe.

Flera av nävorna har jag köpt på utlandsresor, framför allt i England. Nya växter är de bästa souvenirer jag kan tänka mig. Då har jag med sig ett minne från en trevlig resa och blir påmind varje gång jag ser växten i full blom. Jag reser alltid med en rulle med plastpåsar i väskan ifall jag hittar något spännande, men bara när jag besöker ett annat EU-land.

 

 

 Aquilegia  ‘Blue Barlow’ tillsammans  med midsommarblomster

 

 

 

 

 

Aquilegia ‘Nora Barlow’ och nedan är tre nävor – Geranium ‘Beth Chatto’, ‘Southcomb Star’ och ‘Sirak’

3 comments to Oj vad det blommar

 • Maria Klang

  Ååååå vad härligt det ser ut. Den där ‘Nora Barlow’ är jäääääättefin :) (plus att bilden är urläcker)

 • Susanna Rosén

  Och den frösår sig lite överallt också, på ett snällt sätt. Det gör att jag har den i de flesta rabatter och till och med i kryddträdgården. Började med en enda planta för några år sedan.

 • mava

  Hej Susanna.
  Jag har kollat på dina böcker och upptäckte att jag har din en bok-Krukväxter från jordens alla hörn. Jag köpte den för många år sen, lätt att läsa och förstå. Vackra bilder, fina råd. Den var första bok som jag köpte i Sverige.
  MVH Mava

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>